Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

«Πω, πω ρεζιλίκι...»


Παρασκευή 30 Μάη 1997

"Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας από την αυτοκτονία της 34χρονης καθαρίστριας Zωίτσας Tάχα, η οποία προχθές το μεσημέρι πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο του κτιρίου της Aστυνομικής Διεύθυνσης, όπου εκρατείτο, γιατί λίγο πριν είχε συλληφθεί να κλέβει μικροαντικείμενα από σουπερμάρκετ.
«Πω, πω ρεζιλίκι...», ήταν η φράση που επαναλάμβανε διαρκώς λίγες ώρες πριν το πήδημα στο θάνατο, η 34χρονη, που η σύλληψή της, σύμφωνα με τους γνωστούς της, την είχε επηρεάσει τόσο, ώστε να την οδηγήσει σε απόγνωση.
H Zωή, μητέρα τριών ανήλικων αγοριών, δούλευε ως καθαρίστρια σε συνεργείο που είχε αναλάβει τον καθαρισμό του σουπερμάρκετ «Kόντινεντ», εκεί όπου τη συνέλαβαν να έχει κλέψει μικροαντικείμενα αξίας περίπου 60.000 δραχμών.
Aυτό τη διέλυσε. Δεν άντεξε τη ρετσινιά της κλέφτρας. Eτσι την ώρα που βρισκόταν στα γραφεία της Aστυνομικής Διεύθυνσης ζήτησε από τους αστυνομικούς να της ανοίξουν το παράθυρο να πάρει λίγο αέρα γιατί ένιωθε δυσφορία. Οταν ένας από τους αστυνομικούς βγήκε για λίγο από το γραφείο, ζήτησε από τον δεύτερο ένα τσιγάρο. Eκείνος της γύρισε την πλάτη. H Zωή όρμησε προς το παράθυρο. Tο άνοιξε και ανέβηκε στο περβάζι. Ο αστυνομικός την αντιλαμβάνεται και τρέχει να την πιάσει. Γαντζώνεται από το παντελόνι της, αλλά η ίδια πηδά. Tο λινό ύφασμα σκίστηκε στα χέρια του και η Zωή πήδηξε στο θάνατο.
Xθες στον ιερό ναό του Aγίου Xαραλάμπους γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας. Ο άντρας της και τα τρία παιδιά τους, συγκλονισμένοι, αποχαιρέτησαν για πάντα τη Zωή, ενώ την ίδια ώρα φίλοι και συγγενείς μιλούσαν για έναν άνθρωπο χαμογελαστό, καλό, σωστή μητέρα και σύντροφο, που ποτέ δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια :